Matcha White Chocolate Latte
Ontdek het verrukkelijke recept voor een Matcha White Chocolate Latte. Laat je klanten genieten van deze heerlijke combinatie met perfecte balans tussen matcha en witte chocolade.
Wat is Matcha?
Matcha is een poeder van groene theebladeren. Vier weken voordat de boer de bladeren met de hand gaat oogsten, dekt hij ze af met donkere doeken. Hierdoor krijgen de planten minder zonlicht en maken ze ter compensatie chlorofyl aan en produceren de blaadjes extra aminozuren. Dat geeft de bladeren de felle groene kleur, maar ook de gezonde eigenschappen. Na het plukken, worden de bladeren gedroogd en fijngemalen.
Het groene stofje Matcha bevat 137 keer meer antioxidanten dan gewone groene thee. Het is ook een natuurlijke cholesterolverlager en bron van vitamines, mineralen en oligo-elementen. Het helpt om je lichaam te reinigen, geeft je stofwisseling een zetje en helpt om meer vet te verbranden.
Long story short: dit drankje zorgt voor een echte lente-boost!
Wat heb je nodig voor het maken van een Matcha White Chocolate Latte?
Omdat veel mensen de smaak van pure Matcha vaak een beetje bitter vinden, ontwikkelden wij een zoetere variant met witte chocolade.
Je kan 'm makkelijk maken met de juist tools.
- Latte glas of beker (25cl)
- Witte chocolade callets
- Green Matcha Latte poeder (vegan)
- Melk: Kies sojamelk, havermelk, amandelmelk of gewone melk. Het kan allemaal.
Je kan op verschillende manieren de melk opschuimen: met een handklopper, automatisch melkopschuimer of een opschuimsysteem verbonden aan je espressomachine.
Hoe maak je een Matcha White Chocolate Latte?
Volg onderstaande stappen voor het maken van de meest lekkere Matcha White Chocolate Latte.
Stap 1: Schep 15 gram witte chocolade callets in een glas of beker.
Stap 2: Voeg 5 gram Matcha poeder (1 theelepel) toe aan de callets.
Stap 3: Stoom de melk.
Tip: Gebruik koude volle melk voor een rijkelijke, dikke schuimlaag.
Stap 4: Schenk een beetje warme melk in het glas en los met een lepeltje de poeder en callets op. Schenk de rest van de warme melk in.
Stap 5: Werk af met een vleugje Matcha poeder on top.