Peru | Fairtrade Organic

JAVA's Peru

Gebalanceerde Origine koffie

Origine koffie is afkomstig uit één land of regio. Het unieke aan origine koffie? Alle kenmerken van de regio zijn terug te vinden in de smaak van het kopje koffie. Van rijke vulkanische bodem, de oevers van een meer of de flanken van een gebergte tot intense regenbuien.  

Factoren die de smaak van origine koffie beïnvloeden:

  • bodem;
  • klimaat;
  • koffiesoort;
  • bewerkingsmethoden.

 
Bij JAVA Koffie branden we al onze koffies zacht, ook onze Origine koffie wordt traag en licht gebrand. Een te donkere branding 'verbrandt' namelijk de fijne zuren die de koffieboon vrijgeeft.

 

 

Bio én Fairtrade certified

 

Peru, de grootste producent van biologische koffie, biedt je een gebalanceerde koffie, zoetig met fruitige aciditeit.


Origine


De koffieplantages van deze Peru Fairtrade Organic liggen verspreid over verschillende regio's: Noord (43%), Centraal (34%) en Zuid (23%). 

 

 

Proces

Van maart tot oktober worden de koffiebessen van deze Peru manueel geplukt in 3 picking rounds. Na 15 uur fermentatie wordt de koffie gedroogd in de zon, in patio's. Bij de teelt worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. De impact op water- en bodemkwaliteit wordt geminimaliseerd, dankzij management van restwater. 
 

Nog een paar weetjes over de koffieplantages van Peru:

  • De koffiestruiken groeien op een hoogte van 800 tot 2 000 meter 
  • De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt er 22°C; 
  • De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt 2 000 tot 2 500mm, afhankelijk van de regio.

Andere origine koffies

Ontdek alle onze Origine koffies, elk met een unieke smaak en eigen verhaal.