Peru | Fairtrade Organic
Gebalanceerde Origine koffie
Origine koffie is afkomstig uit één land of regio. Het unieke aan origine koffie? Alle kenmerken van de regio zijn terug te vinden in de smaak van het kopje koffie. Van rijke vulkanische bodem, de oevers van een meer of de flanken van een gebergte tot intense regenbuien.
Factoren die de smaak van origine koffie beïnvloeden:
- bodem;
- klimaat;
- koffiesoort;
- bewerkingsmethoden.
Bij JAVA Koffie branden we al onze koffies zacht, ook onze Origine koffie wordt traag en licht gebrand. Een te donkere branding 'verbrandt' namelijk de fijne zuren die de koffieboon vrijgeeft.
ProcesVan maart tot oktober worden de koffiebessen van deze Peru manueel geplukt in 3 picking rounds. Na 15 uur fermentatie wordt de koffie gedroogd in de zon, in patio's. Bij de teelt worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. De impact op water- en bodemkwaliteit wordt geminimaliseerd, dankzij management van restwater.
|
Andere origine koffies
Ontdek alle onze Origine koffies, elk met een unieke smaak en eigen verhaal.